ریزش مو یکی از شایع ترین مشکلاتی است که می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. معمولا بانوان نسبت به میزان حجم، ضخامت و سلامت موهای خود حساسیت زیادی دارند. قطعا داشتن موهایی زیبا و پرپشت می تواند در افزایش اعتماد به نفس ما تاثیر زیادی داشته باشد. بنابراین اگر دچار ریزش موی شدید هستید، بهتر است به دنبال راهکاری برای درمان آن باشید. اما پیش از اینکه با روش های درمانی ریزش مو آشنا شویم. بهتر است ابتدا عوامل ریزش مو در خانم ها را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهیم.
عوامل ریزش مو در بانوان
ریزش مو، امری کاملا طبیعی است. گزارش ها حاکی از آن است که ریزش حداکثر صد تار مو در طول روز اتفاقی طبیعی است و برای این موضوع هیچ جای نگرانی وجود ندارد. اما در صورتی که این ریزش بیش از حد معمول باشد، احتمالا می بایست به دنبال علت آن رفت.
زمانی که بین رشد و ریزش موهای شما تعادلی وجود نداشته باشد و معمولا ریزش بیش از رشد مو است، شما دچار کم مویی و یا حتی در برخی مواقع کچلی خواهید شد. این مسئله می تواند بسیار آزاردهنده باشد. عوامل ریزش مو در خانم ها بسیار مختلف است. موارد زیادی را می توان نام برد که از دلایل اصلی ریزش مو هستند.
این عوامل گاه کوتاه مدت و موقتی هستند و بعد از گذر کردن از یک دوره خاص، خود بخود رفع می شوند و گاه دلایلی جدی داشته و اثراتی ماندگارتر دارند. بنابراین اگر به ریزش موی شدید گرفتار هستید، بهتر است در اولین قدم برای درمان، علت اصلی آن را پیدا کنید. در ادامه به صورت مجزا با هر یک از عوامل ریزش مو در خانم ها آشنا می شویم.
عوامل ژنتیکی
از مهم ترین عوامل ریزش مو در خانم ها، می توان به مشکلات ژنتیکی اشاره کرد. معمولا برخی از افراد این ژن را از پدر یا مادر خود به ارث می برند و بعد از گذر از سنی خاص به ریزش مو دچار می شوند. درمان کردن این نوع از ریزش مو، کار سخت و زمان بری است. اما از بهترین روش هایی که می توانند تا حدودی موثر واقع شوند، دو روش مزوتراپی مو و PRP مو هستند که در بخش های آتی با این روش ها بیشتر آشنا می شویم.
بارداری و اختلالات هورمونی
از حساس ترین و مهم ترین دوره های زندگی برای بانوان می توان به دوره های بارداری، زایمان و شیردهی اشاره کرد. در این دوران معمولا بدن با اختلالات هورمونی مواجه می شود. اختلال در هورمون های زنانه می تواند موجب ریزش موی شدید شود.
در واقع می توان گفت یکی از شایع ترین عوارضی که بارداری و زایمان بعد از آن برای برخی از بانوان دارد، ریزش مو است که البته این مشکل موقتی و گذرا بوده و می توان پس از سپری کردن این دوران، با راهکارهای درمانی مشکل ریزش مو را تا حد زیادی مرتفع کرد.
سبک نادرست زندگی
بسیاری از مشکلات پوست و مو، به سبک ناسالم زندگی مربوط می شود. تغذیه نامناسب، ورزش نکردن، عدم رعایت بهداشت فردی، استفاده از محصولات و شوینده های نامناسب برای پوست و مو، نداشتن روتین مراقبتی صحیح و… از جمله عواملی هستند که می توانند موجب ریزش مو شده و یا باعث شدت گرفتن آن شوند. اگر می خواهید موهایی سالم، شاداب، درخشان و پرپشت داشته باشید، بهتر است لیستی از مواد غذایی مقوی و مفید که باعث افزایش ضخامت تار مو می شوند تهیه کرده و از آن ها به طور مرتب استفاده کنید.
استرس و اضطراب
یکی دیگر از مواردی که جزء علل اصلی ریزش مو در بانوان محسوب می شود، استرس و اضطراب بیش از حد است. استرس می تواند به دلایل مختلفی بروز کند و بدن گاهی در این گونه مواقع با ریزش مو از خود واکنش نشان می دهد. کاهش و افزایش ناگهانی وزن، عمل جراحی سخت، چالش های زندگی و… از این دست مواردی هستند که می توانند به استرس و اضطراب افراد دامن بزنند. با کشف علت اصلی استرس و کنترل آن می توان تا حد زیادی از ریزش مو جلوگیری کرد.
سندروم تخمدان پلی کیستیک
وجود کیست های تخمدانی از مشکلات شایع در میان بانوان است. زمانی که در فعالیت های هورمونی تخمدان اختلالی رخ می دهد و یا این قسمت دچار کم تحرکی می شود، احتمال ایجاد کیست در تخمدان افزایش پیدا می کند. در نتیجه میزان تولید تستوسترون، دی هیدروتستوسترون (DHT) و آندروژن ها در کیست بیشتر می شود. یک از علائم اختلال در تولید این هورمون ها، افزایش ریزش مو است.
دیگر عوامل ریزش مو در خانم ها
تا اینجا با مهم ترین عوامل ریزش مو در خانم ها آشنا شدیم. اما در ادامه به صورت موردی چند نمونه از دلایلی که می توانند تا حدی در ریزش مو نقش داشته باشند را بررسی می کنیم.
- مصرف داروهای شیمیایی مختلف که می توانند تعادل هورمون های بدن را بهم ریخته و سبب ریزش مو شوند.
- نگهداری نادرست از موها. به عنوان مثال بستن محکم موها با کش می تواند ریشه مو را سست کرده و باعث تشدید ریزش مو شود.
- اختلال در غده تیروئید (کم کار یا پرکار بودن تیروئید)
- مصرف دخانیات
- کمبود و فقر آهن در بدن
- ابتلا به برخی از بیماری های نادر یا سخت همچون سرطان و آلوپسی که یک نوع اختلال در سیستم ایمنی بدن است.
- کم آبی بدن و…
جلوگیری از ریزش مو با مزوتراپی و PRP مو
همانطور که در بخش های قبل، اشاره کوتاهی داشتیم، از روش های موثر برای جلوگیری از ریزش مو، مزوتراپی و پی آر پی مو است. در ادامه با مزایای هر یک از این دو روش برای درمان ریزش مو آشنا می شویم.
مزایای مزوتراپی مو
- گردش خون در فولیکول مو را بالا می برد و باعث تحریک کلاژن سازی به صورت طبیعی می شود.
- به روش غیر جراحی انجام می شود. بنابراین تهاجمی نبوده و بسیار آسان و راحت است.
- با توجه به کم تهاجمی بودن، اثری از درد و خونریزی در این روش نیست.
- نیاز به مراقبت خاصی ندارد.
- فرد دوران نقاهت نداشته و در کل بهبودی بسیار سریع حاصل می شود.
مزایای PRP مو
- در این روش برای درمان از خون خود بیمار استفاده می شود. بنابراین امکان بروز حساسیت و مشکلات آلرژیکی در آن بسیار نادر و کم است.
- این روش نیز بدون نیاز به جراحی و درد و خونریزی باعث ترمیم موها شده و در طی چند جلسه می توان اثرات آن را به وضوح مشاهده کرد.
- نتایج PRP بسیار طبیعی هستند.
- می توان از این روش به صورت ترکیبی با روش های درمانی دیگر استفاده کرد و نتایج شگفت انگیزی از آن دید.
- دوره درمان با این روش بسیار کوتاه است.
بدون دیدگاه