حذف موهای زائد همیشه از مهم ترین مسائلی بوده که مردم از گذشته تا به امروز به دنبال راهکاری موثر برای رفع آن بوده اند. در زمان های قدیم استفاده از روش های سنتی بیشتر معمول بوده و اغلب افراد با استفاده از برخی مواد دست ساز یا تجهیزات ساده خانگی اقدام به حذف این موها می کردند که البته همگی این روش ها کارساز نبوده و مشکلاتی را به همراه داشته اند.
در عصر حاضر نیز با وجود ظهور روش های مدرن و نوینی همچون لیزر موهای زائد، باز هم شاهد این هستیم که عده ای برای حذف موهای زائد به همان روش های قدیمی و سنتی پایبند هستند. در این مطلب تصمیم داریم بیشتر با روش های خانگی و سنتی حذف موهای زائد آشنا شویم و معایب آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.
روش های خانگی و سنتی حذف موی زائد
گاهی اوقات رشد موهای زائد در بخش های مختلف بدن واقعا ما را خسته و کلافه می کند. اما بایستی بدانید که وجود همین موهای زائد دلیلی دارد و مهم ترین آن حفاظت از ما در برابر انواع ویروس ها و آلودگی های محیطی است. به جای نگرانی از اینکه چرا باید بدن ما پوششی از این موهای زائد داشته باشد، بهتر است به دنبال راهکاری برای رفع آن باشیم.
در گذشته که خبری از پیشرفت علم و تجهیزات مدرن امروزی نبود، مردم برای حذف موهای زائد خود از روش های رایج سنتی استفاده می کردند. این روش ها هرچند که در زمان خود بسیار موثر واقع می شدند و در واقع تنها راه چاره برای رهایی از موهای زائد بدن بودند، اما اگر امروزه به آن ها نگاهی بیاندازیم می بینیم که در مقایسه با روش های امروزی مزایای چندانی ندارند.
از جمله این روش های خانگی و سنتی می توان به انواع موم اندازی، بند اندازی، استفاده از پودرهای موبر یا واجبی، استفاده از انواع تیغ و ژیلت و حتی موچین اشاره کرد. افراد با توجه به شرایط و تجهیزاتی که دارند هریک از این روش های خانگی را به کار می گیرند. با اینکه روش های مذکور می توانند هدف اصلی که همان حذف موهای زائد است را تحقق ببخشند. اما دوام و ماندگاری چندانی ندارند و نمی توان انتظار داشت با استفاده مکرر از این روش ها، بالاخره روزی رشد موهای زائد متوقف یا کم شود.
معایب روش های خانگی و سنتی حذف موی زائد
آگاه شدن از معایب روش های خانگی و سنتی حذف موهای زائد باعث می شود تا یک دید وسیع تر و کلی تر نسبت به تاثیرات این روش ها روی پوست بدن داشته باشیم و بتوانیم راه های بهتری را برای جایگزین کردن آن ها انتخاب کنیم.
روش های خانگی و سنتی با اینکه هنوز در میان مردم رواج دارد و منسوخ نشده، اما معایب و تاثیرات منفی خود را بر روی بدن می گذارد. روش هایی غیر دائمی با نتایج موقتی که بایستی برای همیشه آن ها را تکرار و تکرار کرد. در ادامه با مهم ترین این معایب آشنا می شویم.
معایب موم انداختن برای حذف موی زائد
- وقت گیر بودن فرایند موم اندازی. به عنوان مثال شما باید زمان زیادی را برای گرم کردن موم و آماده کردن پارچه یا کاغذ جهت موم اندازی صرف کنید. همچنین فرایند موم زدن روی هر بخش از بدن کاری بسیار طاقت فرسا و خسته کننده است.
- موم زدن بسیار دردناک است چرا که ریشه مو با شدت بسیار زیادی کشیده می شود. این عمل بخصوص در نواحی حساس بدن با درد بیشتری همراه است.
- التهاب، قرمزی، زخم شدن در برخی مواقع، خونریزی، کبودی و سوزش شدید در نواحی که موم بر روی آن ها استفاده شده از دیگر معایب این روش است.
- در مراحل بعدی رشد مو، امکان برگشت ساقه مو به داخل پوست و پیچش آن زیر پوست وجود دارد. این مورد به ایجاد موهای زیرپوستی اشاره دارد که می تواند موجب ایجاد جوش های چرکی و عفونی شود و در طولانی مدت بسیار خطرناک است.
معایب پودر موبر (واجبی) برای حذف موی زائد
- در صورتی که پودر موبر بیش از حد روی سطح پوست باقی بماند به احتمال زیاد باعث آسیب رساندن به آن و ایجاد زخم می شود. همچنین در نواحی موردنظر سوزش شدید احساس می شود.
- بوی تند و ناخوشایند پودرهای موبر از دیگر معایب استفاده از آن هاست. این بو هم می تواند در صورت بسته بودن درزهای حمام شما را دچار مشکل تنفسی کند و هم در صورت انتشار به بیرون برای دیگران آزاردهنده باشد.
- بیش از حد ماندن پودر روی ناخن، آن را سست و شکننده می کند.
معایب تیغ و ژیلت برای حذف موی زائد
- ایجاد خارش شدید. این خارش هم به مدت 1 تا 4 روز بعد از شیو بدن شما را آزار می دهد و هم در زمان رشد مجدد درگیرتان می کند. در صورتی که اقدام به خارش بدن کنید احتمال زخم شدن محل نیز وجود دارد.
- رشد موهای زیرپوستی
- سوزش شدید بر اثر شیو عمیق پوست
- تیره شدن پوست
- افزایش احتمال بریدگی و تاثیری نازیبا روی پوست بدن
- فولیکولیت که یکی از شایع ترین موارد در روش های اپیلاسیون و شیو با تیغ است. بریدگی های سطحی ایجاد شده بر اثر شیو با تیغ یا ژیلت، عفونت هایی را در فولیکول مو ایجاد می کنند که شما می توانید آن ها را به شکل برآمدگی های عفونی و ملتهب روی پوست مشاهده کنید.
- تاثیرات بسیار کوتاه مدت و ضخیم شدن تار موها
معایب بند انداختن برای حذف موی زائد
- افتادگی و شل شدن پوست بدن
- افزایش موهای زیرپوستی در بدن
- درد بسیار زیاد در هنگام بند انداختن
- طولانی بودن فرایند حذف موهای زائد به این روش
- قرمزی و افزایش التهاب پوست
- نامناسب بودن این روش برای پوست های نازک و حساس
- ورم کردن پوست بعد از پایان بند انداختن
از دیگر معایبی که می توان برای روش های خانگی و سنتی حذف موهای زائد نام برد عبارتند از: دوشاخه شدن یا حتی در مواردی چند شاخه شدن موها، افزایش جوش های چرکی و ملتهب، ضخیم تر و کلفت تر شدن تار موها، رشد مجدد موها نهایتا بعد از 3 روز الی 3 هفته (بسته به روش انتخابی)، تغییر ظاهری پوست بدن و…
لیزر مو روشی نوین و دائمی برای حذف موهای زائد
لیزر موهای زائد که در چند دهه اخیر با استقبال بسیار خوبی مواجه شده، یک روش نوین و درواقع یک نوع تکنولوژی است که به کمک دستگاه های مخصوص، پرتوهایی را با طول و فرکانس مشخص به فولیکول مو انتقال می دهد. این دستگاه ها به گونه ای تنظیم شده اند که هیچ اثر مخربی بر دیگر نواحی بدن نداشته و تنها به لایه ای از پوست وارد می شوند که فولیکول مو قرار دارد. با تاثیرگذاری روی این بخش از پوست، ریشه مو به مرور سست و سرعت رشد مو کاهش پیدا می کند.
دستگاه لیزر، پرتو نوری را به شکلی کاملا متمرکز شده به سطح فولیکول ها می رساند. حال فولیکول با دریافت و جذب این نور، رنگدانه های تیره خود را از دست داده و در نهایت بعد از چندین جلسه تکرار و شارژ به طور کل از بین می رود.
اما درخصوص لیزر مو بدن، سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد. به گونه ای که عده ی زیادی از مردم از انجام آن سرباز زده و یا در تصمیم گیری دچار تردید می شوند. در ادامه برای روشن تر شدن موضوع، نکاتی را درباره این روش نوین به شما عزیزان ارائه می کنیم.
با توجه به این موارد می توان نتیجه گرفت، استفاده از روش های جدید و راحتی همچون لیزر مو زائد بدن، انتخاب بسیار معقولانه ای است. کلینیک زیبایی فلورا یکی از مجموعه های معتبر و فعال در حوزه خدمات درمانی و زیبایی است که می تواند در این مسیر همراه شما باشد.
کلینیک زیبایی فلورا مرکز لیزر موهای زائد آقایان و بانوان توسط پزشک در پونک با بیش از 10 سال سابقه فعالیت آماده ارائه خدمات مزوتراپی به شما عزیزان است.
بدون دیدگاه